Депутатите гласуваха недоверие към правителството

Изображение 1 от 2

    Парламентът гласува на извънредно заседание от 19:10 часа тази вечер вота на недоверие към кабинета "Петков". 

    Предложението за гласуване на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Кирил Петков заради провала на правителството във финансово-икономическата политика беше внесено от парламентарната групата на ГЕРБ-СДС.

    Със 124 гласа за и 115 против, предложението за вот на недоверие към правителството бе прието. От ПП поискаха прегласуване, при което 123 бяха за, 116 - против.

    "Беше чест за мен да водя правителство, което беше свалено от г-н Пеевски, от г-н Борисов, от Слави Трифонов и от г-жа Митрофанова. този вот е една малка стъпка от един много дълъг път. Това, което те не разбраха е, че не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че ние ще продължим в тази битка да отвоюваме държавата си и един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия - една успешна европейска държава. Благодаря ви!", заяви премиерът Кирил Петков след гласуването.

    Депутатите от "Продължаваме промяната" станаха на крака, за да го аплодират. 

    Аталай поиска обяснение на отрицателен вот и заяви, че неговият вот е положителен, но се е отчел за отрицателен при прегласуването.

    След гласуването ДПС излязоха от залата. Малко по-късно залата напусна и целият Министерски съвет.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ve
      Venom
      9 -7
      20:19, 22 юни 2022
      Всичкото това , което се случва в политиката са плодовете посети и култивирани от президента Румен Радев! Президент и политик не се става ей така направо от казармата и да ти дадат цялата власт на държавата за да я съсипеш със вдигнат юмрук !
    • 2
      К
      К
      8 -7
      20:44, 22 юни 2022
      замина си най-гадното правителство, което Бя е имала, на ансолютноюи боклуцу, безродници, слуги на чужди интереси, които не се интересуваха нито от производството в Бя, нито от това как хората ще си плащат сметките. Боклуци като Костов и Кобурга, че и по-големи! Интересуват ги само комисионните им от съсипията на даържавата и народа!
      • Ма
        Малазанеца
        4 -7
        21:22, 22 юни 2022
        Аха, а да слугуваш на руски интереси може, така ли? Щото рашистките интереси не са чужди...
    Последни новини