"Демократична България" няма да подкрепи вота на недоверие, нови избори ще ни вкарат в политическа криза

„Демократична България“ няма да подкрепи вота на недоверие, внесен от ГЕРБ-СДС. Това коментира пред журналисти в отговор на въпрос вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов днес, след участието си в еднодневната академия за журналисти „Пишем за климат“. 

"Няма смисъл от това, ние сме част от това управление и работим по коалиционното споразумение. Опитът ни е да върнем на масата с преговорите и разговорите депутатите от "Има такъв народ", за да можем да изведем страната от тези трудни времена“, коментира Сандов.

По думите му ако един вот на недоверие бъде успешен, при нови избори ще имаме държава във време на общоевропейска инфлация, във време на война, а в този период, ако нямаме Народно събрание, това е риск за националната сигурност. 

Според него нови избори ще ни вкарат в „нова спирала от избори“ и политическа криза. Това е изключително безотговорно спрямо гражданите на държавата поведение и не е полезно, заяви той. 

Бих разбрал, ако се дължи на обективни обстоятелства – доказана корупция, политики, които видимо вредят на държавата. Не е така, каза още Сандов.  По думите му правителството поддържа достатъчно гаранции за енергийна и други системи. 

„За мен това е изцяло търсене на политически дивиденти. Или просто някои хора започнаха да се притесняват, че започнаха да се засягат техните интереси, които дълго са трупали безсметни богатства на кръгове, близки за тях“, заяви Сандов.  „Това ми се струва повече като реакция да спасят своите кожи от това, което се случва, добави той.  

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ve
    Venom
    3 0
    12:30, 15 юни 2022
    Нормално е за "дай България",, тия са гладни за постове и власт а не се погледнат че за нищо не стават!
Последни новини