Община Кърджали предоставя отново Керимовата къща на Дружеството на художниците в Кърджали

Община Кърджали предоставя отново за ползване на Дружеството на художниците Керимовата къща на Пазара.

В проект за решение до местния парламент в Кърджали кметът на Общината инж.д-р Хасан Азис предлага:

ОбС дава съгласие да се учреди безвъзмездно право на ползване на Сдружение  „Дружество на художниците” гр.Кърджали, със седалище и адрес на управление: гр.Кърджали, бул.”Тракия” 3,  за срок от 10 /десет/ години върху имот частна общинска собственост, представляващ УПИ XVI – база СБХ , кв.6в по ПУП на гр.Кърджали, ул. „Климент Охридски” №10 с идентификатор 40909.107.73 с площ 511 кв.м., ведно с  двуетажна сграда със смесена конструкция с идентификатор 40909.107.73.1  със застроена площ 138 кв.м.,актуван с Акт за частна общинска собственост №3066 от 24.04.2012 г.

2. Дава съгласие за извършване на ремонтни дейности в имота, описан в т.1;

3. Кмета на общината  да сключи договор за срок от 5/пет/ г. със Сдружение „Дружество на художниците” гр.Кърджали, за учредяване на безвъзмездно право на ползване на имота, описан в т. 1 от настоящото решение.

В докладната си записка до общинските съветници градоначалникът припомня и се мотивира по следния начин:

С Решение №114 от 22.05.2017 г. на Общински съвет – Кърджали е учредено безвъзмездно право на ползване върху  имот частна общинска собственост, представляващ УПИ XVI – база СБХ, кв.6в по ПУП на гр.Кърджали,  ул. „Климент Охридски” №10, ведно с двуетажна сграда, съгласно което е сключен договор със Сдружение  с нестопанска цел „Дружество на художниците” гр.Кърджали за срок от 5 години.

  Във връзка с изтичане срока на  договора в Община Кърджали постъпи искане  от председателя на Сдружението  Владимир Чукич, за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имота  за срок от 10 г.

Условията и реда за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имоти и вещи частна общинска собственост са регламентирани в  чл.39,ал.4 от Закона за общинската собственост и чл.91, ал.1, т.2 от Наредбата за  реда за придобиване, разпореждане и управление с общинско имущество в Община Кърджали.

В имота известен сред обществеността като „Керимовата къща”се провеждат редица културни мероприятия с цел популяризиране на творчеството на местни творци и гости като изложби на Сдружение „Дружеството на художниците” гр.Кърджали, представяне на кърджалийски и гостуващи поети и писатели. От страна на Сдружението се инициират нови проекти, свързани с изкуството, както на регионално, така и на национално и международно ниво.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини