Петков: Частичното разплащане към пътните фирми ще бъде внесено повторно в парламента

Предложението за частично разплащане към пътните фирми ще бъде внесено повторно в парламента. Това става известно от думите на премиера Кирил Петков във фейсбук профила му. Няма да губим нито ден, посочва той. Изявлението му е по повод на отхвърлените вчера предложения в парламента за решение за разплащане с фирмите. 

Петков се срещна със строителните фирми вчера. „Обещах на строителните фирми, че 655 милиона лева ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% - след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лева веднага за строителите, а от друга - работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество“, отбелязва Петков. Той допълва, че в парламента „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“ са направили точно това, което той е обещал на строителните фирми. "Партиите, които гласуваха против, се виждат на таблото", коментира още премиерът. 

Във вчерашното заседание, продължило до полунощ, депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните фирми. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите проекта за решение - на правната комисия, на регионалната и на вносителя - депутати от управляващото мнозинство.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини