ГЕРБ от Хасково за правителството: Оставка и съд!

    С възгласи „Оставка!“ и „Съд! “ членове и симпатизанти на ГЕРБ от Хасково посрещнаха Бойко Борисов, част от министрите в последния му кабинет и народните представители в настоящия парламент.

    Срещата в препълнената зала на театъра откри кметът на Хасково Станислав Дечев, който е председател на общинската структура на ГЕРБ и областен управител в третия кабинет „Борисов“. Той припомни, че  в Хасково са влезли с одобрение на правителството на Борисов милиарди за инфраструктура, подобряване на средата в детските градини и създаване на по-добри условия за живот на местните хора.

    Посоката, в която настоящото управление води държавата, депутатът д-р Костадин Ангелов сравни с „потъващ кораб без капитан“.

    Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пък обвини министър председателя Петков в държавна измяна.  

    Последваха възгласи от залата: „Киро вън!“ и отново бе поискана оставката на правителството.

    „Просто Киро и просто Асен подменят дневния ред на държавата, лъжат нагло обществото и парламента, но вече заплашват и националната сигурност на България“, допълни Десислава Атанасова.

    Делян Добрев, областен председател в Хасково на ГЕРБ, коментира като „пълен провал“ настоящото управление във финансовата сфера,  заради инфлацията при храните, която вече е 40 %  и заради фискалният резерв, който, по думите му, вече е под минимума. Иронично той допълни: „Има и плюс на това правителство, и той е, че то показва как не се управлява“.

    Томислав Денчев се пошегува в изказването си, че Хасково не е случайно място, защото в момента  това е най-голямата ковачница на политически кадри.“Това е Магнаурската школа“, каза той, визирайки многото кадри в правителството и управлението, които са родом от тук.

    Той прогнозира скорошно сриване на правителството на Кирил Петков:“Техният провал, не е нашият успех. Те ще се провалят от само себе си. Ще се сринат под тежестта на собствената си несъстоятелност.“, добави Дончев.

    Риториката в този стил продължи и Бойко Борисов, който иронизира министъра на културата Атанас Атанасов заради селфито, което той си качи във Фейсбук профила, за да благодари за поздравленията, получени за 32-я му рожден ден. „Да влезе някой в парламента и в Министерски съвет и да направи тест за наркотици на управляващите, и на опозицията“, призова Борисов.

    Лидерът на ГЕРБ обвини президента Румен Радев, че е разединил нацията още с назначаването на първото служебно правителство и посочи, че това е най-големият му грях.

    Борисов отправи и много критики  към правителството на Кирил Петков. Сред тях са  казуса с пътищата и избора на гуверньор на БНБ. Борисов цитира Ива Митева, която в интервю по-рано днес посочи, че  премиерът е предложил на Любомир Каримански пост, далеч от България. Той нарече премиер Петков и визепремиера  Василев „убийци“.

    „Магистрала „Тракия“ е в безобразно състояние, а „Марица“ не е чистена от една година. Един метър не са направи, една лъжица асфалт не са изсипали една година. Благодарение на техните игрички вече гинат  хора по пътищата“, посочи Бойко Борисов.

    Според него проблемите на настоящото правителство са дошли много преди войната в Украйна и тя не е повод за оправдание.

    „Трябва да се оставят да се сринат до край, имат много могъщи покровители, олигарси с много пари“, каза от трибуната  Борисов и се обърна към депутатите на ГЕРБ да спрат с призивите за оставка, а да посочват на хората всяко нещо, което ще им бъде откраднато.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Та
      ТАФТАЛАЦИ БЪЛГАРСКИ
      63 -6
      14:33, 9 апр 2022
      Каква е тая технологи извънземна, за 11 милиона лева, да редите цепени павета по 3-4 см дебели у западния парк и да ги лепите с кал? :) и вий сте дали нещо на света!!! :)
      • Ве
        Верно
        136 -30
        18:00, 9 апр 2022
        Що за глупав народ сме как е възможно 12г.тоя прост, крадлив,страхлив престъпник да съсипва държавата и да има овце още да му се кланят.
      • Ав
        Автор
        46 -2
        23:39, 9 апр 2022
        А какво стана с църквата? Продаваха тухли по 10лв бройката или по-скъпи бяха. Построена ли е със събраните дарения?
      • Пр
        Противяги
        34 -7
        15:05, 10 апр 2022
        Тези ТОЛУПИ още не са разбрали, че са най-противната и гнусна група от политическия "елит"- крадци, управници. Простака никога не може да се прецени сам колко много е опротивял на обикновения човек, който ги псува по три пъти наум още щом ги зърне.Банкянския какаванин иска пак да управлява, че един 12.9 милиарда са се запътили от ЕС към България.Как да ни управлява отново, щом не може да управлява наднорменото си тегло ? Заприличал е на шопар преди коледно клане, но това хич не го притеснява.Боже покажи им правия път към затвора!!!
      • Ка
        кажи
        2 0
        12:30, 11 апр 2022
        добре
    • 2
      Ив
      Иван
      101 -23
      19:28, 9 апр 2022
      Ех долна гадна мазна мутро ! Защо не си в затвора още ?
      • Ба
        Бай Шиле
        6 -2
        14:01, 12 апр 2022
        Нали? Кво викаш, по тяхно време като че ли вързахме и цъфнахме. Сега се правят на интересни. Циркаджий. Само крадци ни управляват. Не правят нищо за Българския народ. С тези мизерни заплати къде дава Българския (бизнес). Особено в град Хасково.
    • 3
      Ив
      Иван
      16 -5
      07:39, 11 апр 2022
      Защо не пишете долни гадни търбухи с фекалий ? Пиши бе малко гейче Дилянчо ! Кебапче ли давахте пак на това театрално представление ? Или паднахте на филия типов хляб ?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини