Великобритания изпраща военно формирование в България

Великобритания ще изпрати военно формирование в България. Това са част от плановете на НАТО за страната ни.

Това съобщи министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство Джеймс Хийпи в интервю за предаването "120 минути" по bTV. Интервюто ще бъде излъчено в неделя. 

Едно формирование, Кралският ирландски полк, ще бъде тук след няколко седмици - съвсем скоро ще бъдат разположени тук. Ще дойдат като част от бойна група, ръководена от Америка, каза той. 

По думите му, това е един вид временна сила по покана на българското правителство за укрепване на източния фланг на НАТО. Има много възможности САЩ, Обединеното кралство и България да правят съвместни обучения през идното лято, така че се вълнувам от възможностите, които предлага.

Дългосрочният план е, че НАТО е помолила Италия да установи засилено присъствие с бойна група за усилена бдителност тук, в България - подобно на Великобритания в Естония. Кой ще бъде част от тази бойна група дългосрочно все още не е потвърдено, италианците работят по това.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    12
    123
    6 -4
    08:16, 9 апр 2022
    Стига сте бутали тук краварски войски .Никой не ви иска тук.Вън нашественици.
    • Па
      Пашова
      3 -7
      10:40, 9 апр 2022
      Тебе какво за какво ти пречат? Виж коментара
    • Ко
      КОчо
      4 -2
      14:12, 9 апр 2022
      Велика лайнария може да изпрати килотите на кралицата със същия ефект. Това са откъсаняци, педали и лесбийки, които са бетер лайна. Да торят :)
  • 2
    Ан
    антимишок
    9 0
    12:09, 9 апр 2022
    Ще пазят Киро Канадеца и Асенчо Далаверата о т "народната любов",която ще ги "обсипе" в най-скоро време.....
  • 3
    Го
    Говедарова
    2 -5
    16:21, 9 апр 2022
    Великата руска орда наричаща себе си армия се ус ра. !! На 9 май на парада ще показват ракети от тоалетна хартия и танкове приличащи като тоалетни чинии.
    Тоалетната им хартия е свършила още януари месец на маневрите и ще показват от открадната хартия от Киевския район.
  • 4
    Гр
    градски
    2 -1
    21:29, 9 апр 2022
    Никой не праща войска без да има задни мисли.За какво ще идват разни педали и лезбийки да "пазят" България?Не им пука искат да грабят и да смучат бедната ни родина.Няма да можем да ги изгоним 50 -60 години. Ще ги храним и ще ни " съветват "от кой какво да купуваме на завишени цени .Кирчо и Кокорчо ни продадоха и закопаха за следващите 100години.Вън продажните харвадски мекерета.Бесило за тях.

Още новини

Последни новини