Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

Русия обяви двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата като ответна мярка. Това се посочва в изявление на руското външно министерство от днес, цитирано от агенция ТАСС.

"На 8 април Николай Трифонов, постоянен пратеник на Република България в Руската федерация, е бил поканен в руското външно министерство, където му е била връчена нота от министерството за обявяване на двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата", се казва в изявлението.

"Тази мярка е в отговор на немотивираното решение, взето през март от българска страна, да обяви двама дипломати от руското посолство в София за персона нон грата", се казва още в съобщението на руското външно министерство.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Fr
    Frognews
    6 -3
    17:23, 8 апр 2022
    У нас е обратното, госпожа Митрофанова е желан събеседник на пенсинирани другари и другарки в памперси, размахвайки руски байрачета и претендиращи за европейска пенсия.
  • 2
    Ко
    Когато
    3 -4
    20:24, 8 апр 2022
    Когато някой не уважава родителите си е мерзавец! Същото се отнася и за този който не почита освободителя си. Освен това , че е неук и не познава историята си е един идиот който не знае що е памет и почит. Абе келеш със нюз, досега щеше да ходиш с фес на главата. Русия извади България от пепелта и я създаде като държава. А сащ и англия я бомбардираха през 1943- 1944 г. Русия ни е освобождавала 2 пъти.
    • Ей
      Ей "умнико"
      3 -1
      10:52, 9 апр 2022
      На какво викаш пепел? Царство България бе Швейцария на балканите ! С идването на руския ботуш избиха елита на нацията създадоха концлагери и ни поставиха зад желязната завеса.
      Сега пак ще има желязна завеса и студена война но тя ще за твоя приятел Путин докато е на власт.
    • 21
      21
      1 0
      23:34, 9 апр 2022
      до когато. ДА, не ходиш с фес на главата , ама жена ти поне ходи без брада между краката.
  • 3
    Пр
    Простащина
    1 0
    16:00, 9 апр 2022
    Простащина отвсякъде. Дори редакторите в този сайт се страхуват от истината !
Последни новини