Областният управител се разпореди: Повишена бдителност, от днес навлизаме в пожароопасен сезон!

Със заповед областният управител Даниел Делчев определи периодът от 04.04.2022 г. до 15.11.2022 г.за пожароопасен на територията на област Кърджали. Губернаторът забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии. Призовават се Държавните горски стопанства и Държавно ловно стопанство „Женда“,общините и собствениците на гори за повишена бдителност. Те трябва да обозначат участъците в горите с повишена пожарна опасност. Даниел Делчев е категоричен , че при криза трябва да се спазват плановете при гасене на горски пожари.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фе
    ФЕН
    0 0
    08:02, 5 апр 2022
    Браво делчев.кърджали най после случи на областен управител. Млад,ерудиран,контактен.неопетнен.....човек от всякъде.дерзай!
  • 2
    Ре
    Реалист
    0 0
    13:04, 5 апр 2022
    Много е важно опазването на националното богатство, поздравмение! Не по малко значимо ролята на държ. власт за намеса спекутивните цени на олио, брашно, месо и т. н. Складовете спекулант номер 1 Касим, пазара няколко маси особено маса ном 21 идр. Комисията за тържищатакъм МИ проверява формално, търговците предварително знаят и затварят врати и чаршафи наметнати на масите пазара, на следващия ден старото, нарушение на Закона. Докога?
Последни новини