19-годишна блъсна снощи 5-годишно дете на бул."България" в Кърджали

19-годишна с „Опел“ блъснала внезапно изскочило 5-годишно дете на пътното платно на бул.“България“ в Кърджали около 21 часа снощи. Пострадалият бил откаран от баща си в Спешното приемно отделение и след преглед освободен. Водачката не изчакала контролните органи, установена била половин час по-късно и тествана за алкохол, като резултатът е отрицателен. Съставен е акт по ЗДвП.

. Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 9 часа вчера на новия мост в Кърджали бил спрян лек автомобил „Рено“ с 59-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,43 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Две нерегистрирани моторни превозни средства били установени на териториите на полицейските управления в Кирково и Крумовград в хода на специализирана операция. 59-годишен водач на товарен автомобил бил проверен между селата Бенковски и Добромирци, а лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 29-годишен, в село Звънарка. При направени справки станало ясно, че и двете превозни средства са с прекратени регистрации на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверките са с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

449 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция в периода от 21 март до 27 март на територията на полицейските управления в Момчилград и Крумовград с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението. 233 са констатираните нарушения на ЗДвП. От тях 130 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. Съставени са 14 акта и 89 фиша по ЗДвП.

Неправоспособен водач е бил установен от полицейски служители на РУ-Ардино. На 27 март около 15,20 часа на разклона за село Ленище бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 28-годишен. При проверката станало ясно, че водачът е бил лишен от правоуправление по административен ред в началото на тази година. Група „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини