За бога, този човек не може да остане на власт, каза Джо Байдън по адрес на Путин

Руският президент Владимир Путин не може да остане на власт, заяви днес държавният глава на САЩ Джо Байдън в реч в Кралския замък във Варшава, предаде Франс прес.

"Ще имаме различно бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и принципите, на надеждата и светлината, на благоприличието и достойнството, свободата и възможностите. За Бога, този човек не може да остане на власт", каза Байдън.

Байдън се обърна директно към руснаците, предаде Франс прес.

"Позволете ми да кажа това, ако можете да ме чуете - вие, руският народ, не сте наш враг. Отказвам да повярвам, че приветствате убийството на невинни деца, баби и дядовци или че приемате факта, че болници, училища, родилни отделения са обстрелвани от руски ракети и бомби", заяви Байдън.

По думите му войната на Русия в Украйна е стратегически провал. Той добави, че американските сили в Източна Европа са там да бранят НАТО, а не да влизат в конфликт с руските военни. При все това Байдън отправи остро предупреждение към Русия да не стъпва "и на инч на територията на НАТО".
 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бе
    бе зомби
    3 -1
    14:36, 27 мар 2022
    ти не можеш да ходиш по стълби, ти ли ще казваш кой къде ще управлява. Дърт корумпиран фашист!
  • 2
    0
    0
    1 -3
    15:04, 27 мар 2022
    Айсе махайте го този Путин съсипа света с военните си действия. Точно като Хитлер навремето. Тласка света към война.
    • Ко
      коч
      1 -3
      15:08, 27 мар 2022
      Руснаците не умеят нищо друго освен оръжия и боеве. Продават природни ресурси и вкарват парите в оръжия. Ама нали трябва и да ги употребят. Прав е Киро Простото - бензиностанция с ракети.
Последни новини