Американска рота "Страйкър" идва за подсилване на бойната ни група

Искам да благодаря на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин за това, че в този критичен за света момент показа истинска съюзна подкрепа към България. Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет след срещата с Лойд Остин. 

Специално искам да благодаря, че САЩ първи отговориха на нашите искания за подсилване на бойната група, на която сме водеща страна в многонационален елемент. САЩ се съгласиха да предоставят една рота "Страйкър", обяви премиерът. Според него това е силен знак към всички наши съюзници в НАТО.

Тази бойна група е под командването на върховния главнокомандващ на НАТО за Европа и ще предложим нейният командир да е българин, заяви премиерът. 

Българското правителство има ясна задача да усили нашите защити. Всъщност българското общество може да бъде спокойно, именно защото ние сме съюзници и увеличаваме нашата защита заедно, увери Петков.

Войната, която Путин започна, поставя цяла Европа в риск. За съжаления няма нито една държава, която може да живее с илюзията за пълна сигурност. Никой не може да се защитава сам. Нашата сигурност е в колективната отбрана с НАТО. Ние сме НАТО, заяви министър-председателят.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини