Пуснаха Бойко Борисов от ареста

"Имам една дума - брутално, гадно, върнаха ни в комунизма", бяха първите думи пред журналисти на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след като излезе от сградата на ГДНП, където снощи той, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и медийния му съветник Севделина Арнаудова бяха задържани.

Експремиерът даде хронология на случилото се снощи в дома му в Банкя. По думите му, докато са вечеряли, са влезли цивилни, поемни лица, униформени, които са "разтършували всичко", и накрая са установили, че няма нищо. Подписаха протокол, аз мисля, че си тръгват и те ми казват - трябва да Ви задържим, разказа Борисов. "Взимат ни, докарват ни тук и до преди десет минути 24 часа седим в килиите - и нито един милиционер, защото това вече е милиция. И това, което сега ни дадоха да прочетем е, че, точно, както 1944 г., явява се министър-председател, вика полицаите в своя кабинет. Момчетата почват да пишат и той им казва - сега отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства" каза бившият премиер. И припомни, че по същия въпрос е бил викан още декември м.г.. Дойдоха, провериха - няма, излежахме 24 часа, добави той и отбеляза, че сега не е имало никакви нови въпроси.

"Притеснявам се, че следващия път могат да ме убият", отговори Борисов на журналистически въпрос. Попитан от кого, той каза "хунтата", но не обясни какво има предвид.

Разбрах, че сме арестувани, преди полицията да влезе, по съобщение от МВР, разказа пиарът на Борисов Севделина Арнаудова. Тя потвърди, че никой не е водил разпити с тях. Дойде много полиция - три патрулки, охранителна полиция, обясни тя. Влизането е било " по неотложност" . По думите й, полицаите са се държали нормално. Намериха и иззеха картички с Бойко Борисов от предизборната кампания, коментира още Арнаудова и разказа, че всичко това е станало пред очите на детето й. Най-вероятно това е във връзка с разпит на Васил Божков, предположи пи арът на Борисов. По думите й, двайсет и четири часа са били държани без обвинения и без да дойде който и да било разследващ полицай. Арнаудова сподели, че е прекарала изминалата нощ в ареста на 7-мо  РПУ на стол.

В понеделник ще депозираме жалба за извършено длъжностно престъпление от министър-председателя Кирил Петков, заяви адвокат Менко Менков на връщане от прокуратурата, преди да влезе отново в ГДНП при клиентите си Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. 

Менков коментира още, че е абсолютен произвол образуването на досъдебното производство. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини