Водач фучи със 130 км/ч по „Раковски“, стартира акция за скорост

    Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе от 21 до 27 март, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Акция ще е не само в Хасковска област, но и в цялата страна. Тя във връзка с членството на България в Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol.

    Според статистиката, едни от тежките произшествия със смъртни случаи и тежко пострадали хора са предизвикани от превишена скорост. В тази връзка е насочена операцията, с цел да се запази живота и здравето на водачите и пътниците на пътни превозни средства.

    За провеждането на операцията в Хасковско е създадена организация. Ще бъдат включени всички налични технически средства за контрол на скоростта. Отделно на 24 март ще се проведе акция 24 часа скорост за непрекъснат контрол, който ще се осъществява и през деня, и през нощта.

    През 2021 година в региона са засечени 45 807 превишения на скоростта. На 20 декември на булевард „Раковски“ в Хасково е засечен водач да се движи със 113 км/ч при ограничение 50 км/ч. Тоест превишението е с 63 км. На 1 декември на същото място е засечен шофьор със 130 км/ч. Тоест той се е движел с 80 км над допустимата скорост.

    Тази година от 1 януари до 28 февруари са констатирани 5144 случая на превишена скорост. На 7 март е засечен максимална скорост от 172 км/час на пътя между Хасково и Димитровград, в района на „Евро ауто“, където ограничението е 90 км/ч. Тоест водачът се е движел с 82 км/ч над разрешената скорост.

    Всички нарушения се преглеждат в София и съответно се налагат глоби по закона за движение по пътищата. В случаите, когато се касае за системност и повторност за нарушения на Закона за движение по пътищата се извършват проверки и се налагат по-тежки наказания.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини