Тома Биков: Нашият единствен изход е да свалим това управление час по-скоро

Нашият единствен изход е да свалим това управление час по-скоро и съм убеден, че нашите членове и симпатизанти ще се отзоват на призива ни. От утре почваме протести. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков, който беше пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя тази вечер.

"Това се нарича комунизъм, безправие, влизане с десет цивилни пеша и опит, след като видяха, че на конгреса ГЕРБ си остана силен и монолитен, сега се опитват със силови средства да свалят нашия лидер. Ние това няма да го позволим, просто няма да го позволим", заяви Тома Биков. По думите му, това, че го правят в момент, в който страната е изправена пред толкова тежки проблеми, е национално предателство. За това носят отговорност и Кирил Петков, и Бойко Рашков и ние ще им търсим отговорност, добави Биков.

"Никой не е над закона" - това прилича на показна акция, каква е целта, предстои да видим, коментира  кметът на София Йорданка Фандъкова по повод публикация на премиера Кирил Петков във Фейсбук тази вечер. Тя изрази съмнение, че всичко това в момента е по процедура, защото от медиите разбрала, че повече от час не е допуснат адвокат в къщата на Борисов. Не съм юрист, но не това е представата ми за демокрация, каза Фандъкова. 

Пред къщата на Бойко Борисов в Банкя тази вечер се събраха десетки симпатизанти на ГЕРБ, народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС. Чуваха се скандирания "Оставка". На място имаше няколко автомобила на МВР. Събралите се пред къщата се отправиха с колите си към ГДНП.  Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков обясни, че там ще бъде отведен Борисов. От полицейските органи разбрах, че вероятно ще му бъде взета мярка задържане под стража за срок от 24 часа, уточни Менков. 

По-рано днес от МВР съобщиха, че е в ход мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси и са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

Всичко е наред, вкъщи съм си и гледам телевизия в момента, каза за БТА Менда Стоянова.  

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хаха
    0 0
    05:30, 18 мар 2022
    Завързаха кучето на стадото офсъъ.. ахахаха
  • 2
    Ал
    Алчен пръч
    0 0
    08:12, 18 мар 2022
    Биков, скоро ще останеш без заплата от ГЕРБ...Къде ще работиш??
  • 3
    От
    ОТВРАТЕН
    0 0
    08:14, 18 мар 2022
    Има двама палавраджии и празнодумци от тази омърсена партия гроб - биков и митов. Кариеристи до дъно на червата си които чрезразнодумието си и арогантноста си опрадават милоста на лидера им за постчета на държавна яясла.некадърници и кариеристи особено митов-мечтателя на премиер-каква химера. Най големите кражби в историята на страната.къде се скри онова мекотело горанов.
    Най коварната псевдопартия-оод дпс стоят като попарени и не реагират като се ослушват само да не задуха вятъра и към тях което е наложително и то незабавно.и там има гниди като цанев и още едно две мекерета

Още новини

Последни новини