Видео показва обстрелвания Мариупол от високо

В мрежата се появи видео от обсадения Мариупол, чиито жители от дълго време са без ток, вода и газ. 

Публикуваните кадри, заснети от птичи поглед, показват степента на разрушения в града, както и дим от множество пожари. На видеото горят както високи сгради, така и частният сектор.

До Мариупол дори не може да бъде доставена хуманитарна помощ, тъй като руснаците блокират коридора, като не пропускат автомобили с храна и автобуси за евакуация. От кметството вече предупредиха, че в града привършват последните запаси от храна и вода.

По последни данни от началото на руската инвазия в Украйна в града са загинали около 2500 жители. Сред тях е една от бременните жени, която беше в родилния дом по време на руския въздушния удар. За нейната смърт съобщи във Фейсбук журналистката на Гласа на Америка Ася Долина.

Долина отбелязва, че тази информация е потвърдена от фотографа Евгений Малолетка, който направи фоторепортаж от родилния дом в деня на обстрела.

"Първото бременно момиче от видео/фото репортажа от атентата на детска болница № 3 в Мариупол (родилна болница), изнесеното на носилка, не оцеля. Не оцеля и нероденото й дете", написа журналистът.

Друга родилка, която пострада при обстрела на болницата - Мариана Подгурская, е родила момиченце.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини