Ватикана определи бомбардирането на болницата в Мариупол като "неприемливо"

Високопоставен служител на Светия престол определи като "неприемливо" бомбардирането на детската болница в Мариупол, предаде BBC.

Кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, каза пред репортери ", че бомбардирането на болница е неприемливо. Няма причини, няма мотивация да се направи това."

Ватикана се заяви като посредник във войната на Русия срещу Украйна.

"Ройтерс" припомни, че папа Франциск е нарушил дипломатическия протокол миналия петък и е посетил местното руско посолство, за да предаде загрижеността си относно инвазията на Кремъл в Украйна.

Новината за руския удар срещу детската болница потвърди и президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Британският премиер Борис Джонсън осъди въздушния удар срещу детската болница в Мариупол и обеща да потърси сметка на руския президент Владимир Путин "за ужасните му престъпления".

"Малко са нещата, които са по-извратени от това да се насочиш към уязвимите и беззащитните", написа в "Туитър" Борис Джонсън.

Междувременно при руски въздушен удар по родилен дом в Мариупол са ранени 17 медици и една родилка. Няма жертви сред децата, съобщи АП.

Въздушният удар по родилния дом е бил извършен по време на режима на тишина, който руснаците са потвърдили за хуманитарните коридори.

Укринформ съобщава, че сраженията са продължили във всички посоки на Мариупол, включително и по маршрута, който е бил договорен за евакуация.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Се
    сега
    1 0
    13:23, 10 мар 2022
    сега се сетил този със шапцичата. Когато избиваха мирно население в Донбас от 2008 г. никъде го нямаше.
Последни новини