Край Харков е ликвидиран генерал-майор от руската армия, воювал в Чечения и Сирия

Христо Грозев, разследващ журналист от Bellingcat, съобщи, че руски източник е потвърдил смъртта на руски генерал-майор.

Украинското разузнаване съобщи за смъртта на руския генерал-майор Виталий Герасимов, най-високопоставеният руски офицер, загинал по време на конфликта. Обикновено генерал-майор командва дивизия (15 000 души).

"По време на боевете край Харков е ликвидиран Виталий Герасимов, руски военачалник, генерал-майор, началник-щаб и първи заместник-командир на 41-ва армия на Централния военен окръг на Русия. също убити и ранени", съобщиха от пресслужбата на украинското Главно управление на разузнаването във Фейсбук.

Според ГУР Виталий Герасимов е участвал във втората чеченска война и руската военна операция в Сирия. Получил е медал "за връщането на Крим".

"Също така получените данни показват значителни проблеми с комуникациите в окупаторската армия и с евакуацията на разбитите им части", казаха от министерството.

От началото на наглото нахлуване на руските войски в Харковска област са загинали 133 цивилни, включително 5 деца, съобщават украинските власти. В защитата на района на Харков от атаки на вражеските войски са загинали 41 украински войници, 4 полицаи, 8 национални гвардейци, 4 служители на Държавната гранична служба, 4 от Харковския национален университет на военновъздушните сили, 1 на Службата за сигурност на Украйна, както и 14 бойци от териториалната отбрана.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Това
    2 0
    19:00, 8 мар 2022
    Поредна фалшива новина.
Последни новини