Пентагона: В Украйна са почти 100% от руските сили, които преди инвазията бяха струпани до границите й

Руският президент Владимир Путин е разположил в Украйна почти сто процента от силите, които преди инвазията бе струпал близо до границите й, заяви днес говорителят на Пентагона Джон Кърби, предадоха световните агенции. Ведомството изпрати 500 допълнителни военнослужещи в Европа, за да укрепи сигурността на НАТО, предадоха световните агенции.

С това общият брой на американските войници в Европа достига около сто хиляди, отбелязва американският представител. От февруари насам САЩ изпратиха допълнително в Европа 12 000 военнослужещи.

Със засилване на руските операции цивилните са все по-засегнати, а Москва се опитва вече да наема и чуждестранни бойци, по-специално сирийци, смята Пентагонът.

Но освен напредък в южната част на Украйна, руските сили не са постигнали значителен напредък в последните дни, поясни Кърби.

Говорителят на Пентагона заяви, че това, че Русия все повече разчита на удари с голям обсег по украински цели увеличава броя на цивилните и поврежда цивилната инфраструктура. "Все повече цивилни са избивани и ранявани и господин Путин все още има възможност за избор", каза Кърби, призовавайки руския президент на спре инвазията си в Украйна.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини