В Беларус започна трети кръг руско-украински преговори

В Беларус започна трети кръг руско-украински преговори за уреждане на конфликта в Украйна, съобщи Франс прес, като се позова на руски и беларуски агенции.

"Третият кръг от преговори започна в Беловежката гора", националния парк на границата между Беларус и Полша, посочи беларуската агенция БелТа в акаунта си в Туитър, като публикува снимка на членовете на руската и украинската делегация около масата за преговори.

Представителят на Украйна Михаил Подоляк записа видеообръщение преди началото на третия кръг от преговори с руската делегация.

"Започваме диалог с представители на страна, която все още вярва, че в 21 век е възможно да се постигнат със сила някакави резултати за дълго време. Нека се опитаме да докажем, че това не е така", каза той.

Той коментира и слуховете за предполагаемия опит на Руската федерация по време на преговорите да назначи Бойко за министър-председател на Украйна.

"Игнорирайте всички тези фейкове с имена като Янукович, Бойко, не знам кого искат да назначат там като специални представители за Украйна. Като Мураев или Кива. Всичко ще бъде както е нужно за Украйна", подчерта Подоляк.

По-рано журналистът Христо Грозев, позовавайки се на източници, близки до руско-украинските преговори, каза, че Русия по време на преговорите ще настоява Украйна да признае независимостта на т. нар. "ЛДПР", окупирания Крим за руски, и също така да бъде назначен Юрий Бойко, председател на партия "Опозиционна платформа за живот", за министър-председател.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини