Зеленски: Летището край Виница е напълно разрушено след ракетна атака

Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че летището край Виница е напълно разрушено след ракетна атака на руски нашественици.

"Току-що ме информираха за ракетна атака срещу Виница – 8 ракети. Нашата мирна Виница никога не е заплашвала Русия по никакъв начин. Ракетната атака е жестока, цинична, летището е напълно разрушено. Те (окупаторите) продължават да унищожават нашата инфраструктура, нашият живот, който сме изградили, нашите родители, нашите баби и дядовци, поколения украинци. Всеки ден повтаряме: Затворете небето над Украйна. За всички руски ракети, за руската авиация, за всички тези терористи. Направете хуманитарна въздушна зона без ракети, без авиобомби. Ние сме хора и ваш хуманитарен дълг е да защитавате хората и вие можете да го направите. Ако не направите това, не ни дадете самолети, за да можем да се защитим, тогава може да се направи само едно заключение – искате също да бъдем убивани много бавно. Това е отговорност и на политиците в света, и на западните лидери. От днес и завинаги", каза Зеленски.

Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че на 6 март около 13:35 ч. край с. Гавришовка, област Виница, в резултат на ракетен обстрел е избухнал пожар в склад с горива и смазочни материали на площ около 1 хил. кв. и частично е разрушена административната сграда.

"Към 14:35 ч. 4 души са извадени от развалините, 1 от тях загина. Работата продължава", се казва в съобщението. В гасенето и спасителните работи участват 111 души и 21 единици техника.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    На магарето 5-тия крак
    2 0
    18:29, 6 мар 2022
    Зеленски, ***********, милееш за хората си, но *********** не схваща ли, че едно “затваряне” на небето ще изсипе ядрени бомби над цяла Европа, накрая този, а не Путлер ще направи много голяма беля! От НАТО му казаха, не е нашата война, ние не искаме война с Русия, това ще е 3-та световна, само той не го вдява
Последни новини