МВФ: Стягайте още коланите. Преглед на националния печат

„Стандарт": МВФ: Стягайте още коланите

Дупка в бюджета за тази година най-вероятно ще има, но това не е краят на света. Прогнозираме дефицит от 0,5% в хазната, заяви вчера шефът на мисията на Международния валутен фонд у нас Бас Бакер. Целта на новия кабинет да постигне балансиран бюджет за 2009 г. не е невъзможна, но е много трудно постижима в сегашната обстановка, коментира още той. Очакванията на МВФ за 2010 г. са за дефицит от 2 или повече процента от БВП в зависимост от развитието на кризата.


„Труд": Бокова и конкурентът с равен брой гласове, чакат 5 кръг

Фарук Хосни и Ирина Бокова получиха равен брой гласове, ще има и пети кръг на гласуването за генерален директор на ЮНЕСКО, съобщи говорител на организацията, предаде АФП. Поредният, пети кръг, ще се проведе утре.


„24 Часа": Няма данни за атентат при потъването на „Илинден"

Първите резултати от разследването за установяване на причините за потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро не показват никакви повреди на кораба, тоест няма признаци за насилствен акт, съобщи директорът на Бюрото за обществена сигурност Люпчо Тодоровски, цитиран от агенция МИА.
През следващите няколко дни няма да бъде правен оглед на "Илинден" и щабът на МВР, който бе задължен да координира разследването, е изтеглен, каза още той.


„Стандарт": Дават "Хемус" на концесия

Магистрала "Хемус" е много скъпа и няма желаещи да я строят. Затова решението е отсечката Русе - Велико Търново - София да се даде на концесия и така да бъде изградена, а от Велико Търново до Шумен държавата да строи периодично, когато има средства". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Каварна вчера.
Той бе запитан и дали ще бъде закрита Община Шабла, тъй като тя е една от тези в страната, които са с жители под 6 хил. Борисов бе категоричен, че не е чувал такова нещо и не може да се говори за закриване на общини.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини