Наплив към чейнджбюрата днес, кърджалийци се втурват към Одрин

Изображение 1 от 3

    Наплив към чейндж бюрата в Кърджали се очаква днес,заради вълната от кърджалийци която ще щурмува Одрин през уикенда. С падането на изискването за задължителен  PCR-тест нашенци отново се отправят на шопинг туризъм. Това се приема добре от собствениците на обменни бюра, защото им води много клиенти.

     Пазаруващите в Одрин вече са се ориентирали към еврото, а не към турската лира.Смятат, че е по изгодно ,а и то не се влияе от резките колебания в курса на турската валута.

     В моловете също се пазарува с евро ,  като се използват електронни карти. Пазаруват се дрехи ,перилни препарата,дори хранителни продукти. С карти пазаруват тези,които обикновено правят по- големи покупки.

      Собствениците на обменни бюра са скептични относно пазаруването с евро с карти. Смятат,че таксите изяждат печалбата.

      Шопинг туристите са тези,които внасят оживление във валутните бюра.  От декември 2021 г.има застой, който се дължи на това,  че нашите изселници вече не пътуват толкова често до родните си места. На тях им идва скъпо да пазаруват у нас заради ниската стойност на лирата.

      Обикновено изселниците обменят валута в Кърджали,като предпочитат бюрото на Автогарата, което им е под ръка.От години бюрата поддържат единен курс на лирата и лева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фб
      ФБ
      2 0
      09:47, 4 фев 2022
      Прости хора, не знаят ли че се сменя в Турция.
    Последни новини