Поредните опити за измама на НОИ в Кърджали ,двама пробутват документи менте

Две досъдебни производства за съзнателно използване на неистински официални документи са образувани в ОД на МВР с постановления на Районната прокуратура. По първоначални данни жители на областта представили пред териториалното поделение на НОИ образци за осигурителен стаж за придобиване на право на пенсия с вписани неверни данни в тях. Работата по изясняване на случаите е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващи полицаи с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили кражба на домашно животно и са установили извършителя на деянието. След подаден сигнал за извършената кражба от селскостопанска постройка в областния град и организирани издирвателни действия, е бил задържан 37-годишен жител на Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на престъплението. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Проверка за нарушаване на противоепидемични мерки е образувана в РУ-Кърджали. Полицейски служители установили, че 66-годишен кърджалиец не е спазил предписание на здравните власти за 10-дневна задължителна карантина, което представлява престъпление по смисъла на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини