Атанасова: Ако бъде съставено правителство, то ще получи нашия толеранс

Можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на ГЕРБ-СДС, заяви тя в парламента
„Ако бъде съставено редовно правителство, то ще получи нашия толеранс”. Това заяви Десислава Атанасова на откриването на 47-ото НС.

 „През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив в подкрепата към партиите, които участваха пряко в него. Тези два факта, трябва да бъдат отчетени от всички нас и сме длъжни да се съобразим с тях”, каза Атанасова.

„Заради ниската избирателна активност, настоящият парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждането на скандали. Още отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в това Народно събрание, то няма да е плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси”, каза Атанасова.

„Надяваме се, че грешките, които провалиха предишните два парламента, няма да се повторят. Осъзнаваме отговорността за създаване на правителство. Можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на ГЕРБ-СДС”, каза Атанасова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини