Италия ни спести мъките

Световният шампион Италия ни спести мъките от повече сметки за Мондиал 2012 след като без много да се напъва ни победи с 2:0.

Скуадрата реши мача още преди почивката, когато преодоляха на два пъти вратата, пазена от Димитър Иванков. Още в 11-ата минути Фабио Гросо се възползва от добро центриране на Андреа Пирло и отбеляза красиво попадение, след като топката първо срещна напречната греда, а след това влетя в мрежата за 1:0.

След още купо положения в 40-ата минута след двойно подаване между Джилардино и Якуинта, вторият бе изведен сам срещу Иванков и го простреля за 2:0.

Второто полувреме бе далеч по-добро за родните национали, но влезлите като резерви Валери Божинов и Благой Георгиев направиха куп пропуски. Много силен мач направи отново Стилиян Петров, който можеше да се разпише още през първата част.
В крайна сметка 2:0 за Италия и край на надеждите ни за участие на световното първенство.

"Най-разочароващото е, че отпадаме от борбата. Щом не победихме преките конкуренти, значи заслужено отпадаме", заяви селекционерът на България Станимир Стоилов след загубата.

"Не мисля, че нещата в нашия отбор не се получаваха. Получиха се общо взето, но много прибързвахме с подаванията напред и дадохме свобода на Италия. Момчетата, които са на години, ще мислят за следващите квалификации. Имаме минимални шансове, но по-добре да мислим за подобряване на играта си”, заяви Стоилов.

Директорът на националните отбори Наско Сираков пък заяви, че загубата с 0:2 от Италия е най-нормалното нещо.

"Няма голямо разочарование. Случи се най-нормалното нещо, което се очакваше. Да победиш Италия в Торино щеше да е голяма изненада, а когато подхождаш толкова плахо през първото полувреме е нормално, че и шансът ще ти обърне гръб. Целият отбор игра зле в защита”, коментира Сираков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини