В Перник доброволци започват кампания срещу насилието

На днешния Световен ден за превенция на насилието над деца стартира серия инициативи на доброволците на Младежки клуб "Да бъдем приятели" към фондация "П.У.Л.С." в Перник, съобщиха от организацията.
Със специално разработени визии и послания младежите и девойките ще разпространят сред свои връстници информация за видовете насилие, начините на предпазване и възможности за търсене на подкрепа.
Със съдействието на психолози младите хора са създали онлайн пространство за споделяне, насочено към деца и тийнейджъри. Там те анонимно имат възможност да разказват за свои преживявания, притеснения, мисли, чувства и ситуации на насилие, на които са станали свидетели или сами са преживели. На поставените въпроси и казуси в специалната онлайн анкета ще бъде отговорено по достъпен и разбираем за младите начин, а при необходимост, ще им бъде оказана помощ и подкрепа.
Инициативата ще продължи до 10 декември, когато се отбелязва края на 16-дневната кампания, посветена на насилието над жени, уточняват от фондацията.
Според национално проучване на УНИЦЕФ България, цитирано от фондация "П.У.Л.С." 38,3 на от децата в у нас са ставали жертва на насилие в училище, 37 процента са пострадали от насилие в общността и 30 процента са ставали жертви, или свидетели на насилие у дома.
Фондация "П.У.Л.С." е организация, която над 20 години предоставя директна помощ и подкрепа на хора, пострадали от насилие в област Перник и региона.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини