Ресторантьорите от Кърджали излизат на протест, солидарни са с колегите си от страната

Ресторантьорите и хотелиерите от Кърджали и областта излизат на протест, солидарни са с колегите си от страната. В четвъртък от 15,00 часа заведенията в града ще бъдат затворени, а персоналът ще изрази недоволството си от рестрикциите на правителството пред паметника на Апостола.

 Решението за национален протест се взе от ръководствата на всички браншови организации. Ресторантьорите в Кърджали, които членуват в Българската асоциация на заведенията, застават категорично зад това решение,каза координаторът за региона Кадир Мустафов. Той посочи,че основните искания на хората в бранша са три:Равнопоставеност на всички сектори в икономиката т.е.зерлени сертификати или за всички или за никой; Признаване на тестовете за антитела; антигенните тестове да станат безплатни. Мустафов посочи, че с последното си решение Комисията за защита от дискриминация е обявила въвеждането на зелените сертификати,за дискриминационна мярка.

  Вчера от РЗИ започнаха масирани проверки,като първо бяха проверени заведения по бул.”България”. В ресторантите и кафенетата посетителите бяха единици. Повечето се връщаха при изискване от персонала за зелен сертификат. Работещите в заведенията са раздвоени. Едни са готови да се ваксинират,за да не плащат през два дни по 10 лева за тестове. Други категорично са против. Сред младите момичета работещи в ресторанти и кафенета битува убеждението, че ваксините ги увреждат като бъдещи майки.

  Заведенията са празни. Няма как да посрещнем разходи по наеми, електроенергия,осигуровки. В България имунизираните са 20%. Повечето са в чужбина или са пенсионери със скромни доходи. Борим се за последните пет процента български граждани, които са ваксинирани и са платежоспособни,подчерта Кадир Мустафов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ^
    ^
    0 -1
    23:20, 26 окт 2021
    Олигофренът Мунчo хвърли страната в хаос.
  • 2
    45
    456
    1 0
    23:51, 26 окт 2021
    Ка не ви е срам бе, щели да протестират пред паметника на Апостола. Ще се обърне в гроба като види квадратните ви глави. Затваряйте и тихо.

Още новини

Последни новини