Семинар „България & АЗ" в град Златоград

Изображение 1 от 2

    В средата на месец октомври се проведе поредното обучение на тема „България & АЗ" ,по проект „Портал Европа“ на Сдружение „Нови перспективи за развитие“, финансиран по Програма „Еразъм+”, КД3 „Подкрепа за реформиране на политиките”. Този път  група от 20 младежи посетиха град Златоград.  Програмата на семинара следваше идейната рамка на проекта като се редуваха практическа и теоретичната част.

    Младежите разгледаха Държавно устройство на България и дискутираха за ролята на българските институции. Темата на фокус-групите бе свързана с приоритети пред младите граждани. Ролевите и състезателни игри спомогнаха за отличната работна атмосфера. Младежите отговаряха на въпроси, свързани с интересни факти за България, подреждаха пъзели с  българския герб, традиционната шевица и най-известния български университет.

     Семинарът включваше още решаване на казуси от българската действителност ,с фокус върху личната и обществена отговорност както и разговор за фалшивите новини и езика на омразата.                 

    Групата имаше възможност да се разходи из Етнографския комплекс, да надникне зад завесата на позабравените занаяти, като  младежите опознаят по-отблизо бита на българина.

    Приемането на новите Ковид -ограничения попречиха на провеждането наорганизиран  семинар в с.Кирково и в град Пловдив. Екипът на проекта се надява, че младежите все така с ентусиазъм ще се включват в предстоящите дейности по Проекта при спазване на въведените противоепидемични мерки.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини