ЦСКА прескочи 154 места, възход и за Левски

Огромен скок в класирането си сред клубните отбори направи родния ЦСКА. След добрите мачове на червените в квалификациите за Лига Европа изкачиха клуба със 154 места нагоре в класацията на Федерацията по футболна история и статистика (IFFHS).

"Червените" са на 174-о място в света за септември, месец по-рано бяха на 328-о. През август те победиха Динамо М с 2:1 на стадион "Химки" край Москва и направиха две равенства - като домакин срещу руснаците и като гост на Дери Сити.

Възход, въпреки слабите мачове срещу Дебрецен, отбеляза и Левски. Това се дължи на лошото представяне на отборите, които са пред българския шампион и се сринаха в класацията. Преди месец Левски бе 117-и, а сега е 105-и.

Всички съперници на ЦСКА и Левски в групите на Лига Европа също скочиха в ранглистата. Рома може и да е в криза, но е най-напред. Клубът от Рим е на 12-о място в света (преди 24). Градският съперник Лацио дели 60-о място с ПСВ Айндховен, Орлите са скочили с 44 позиции.

Най-напред от съперниците на Левски пък е водачът в групата Виляреал. Испанският тим се изкачи с 14 места и вече е 16-и в света. Останалите съперници на нашите заемат следните места: Базел - 57-о (преди 67), Фулъм - 93-о (преди 138), Ред Бул - 179-о (преди 194).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини