Каратисти от спортен клуб "Хамон" ще представят България на Европейското първенство по карате шинкиокушин

Изображение 1 от 4

    Елена Каленицова и Джанет Идриз от спортен клуб „Хамон” - Асеновград са включени в състава на националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство по карате шинкиокушин.

    Събитието ще се проведе в Румъния на 13-ти и 14-ти ноември тази година.

    Състезателите бяха избрани от треньорите на националния отбор след селекция от резултатите на провелите се през годината национални първенства.

    От спортните мероприятия Елена Каленицова донесе за Асеновград два златни медала, като стана първа при кадетите и при юношите в дисциплината ката.

    А Джейхан Идриз успя да се пребори за среброто след няколко тежки кумите срещи с много достойни противници.

    Неговият брат - Джанет Идриз пък, който спечели бронзов медал, е включен в разширения състав на националния отбор и ще има право да се пребори за място в него, като докаже качествата си на предстоящия лагер в Пловдив след няколко седмици.

    През лятото и тримата каратисти от „Хамон” участваха в техническия ежегоден лагер в Кранево, който бе воден от легендата в киокушин шихан Валери Димитров.

    Гост инструктори бяха Ян Бюлоу (председател на изпитната комисия към Европейската карате организация (ЕКО) и шихан 7-ми дан и шихан 6-ти дан Гилберт Клеверинга - също член на ЕКО.

    По време на лагера Елена, Джейхан и Джанет се явиха на изпит пред комисията и защитиха съответно 2-ро кю (кафяв колан) и 1-во кю (кафяв колан с черта).

    Треньорът на асеновградския клуб сенсей Илхан Наимов не скрива гордостта си от постиженията на своите състезатели.

    Той посочи, че те тренират изключително всеотдайно.

    "Всеки ден работят с голямо желание и хъс както в залата, така и извън нея.

    В момента тренировките им са насочени най-вече към повишаване на комплексните им качества, за да се представят достойно на Европейското първенство", казва Наимов.

    И допълва в заключение: "Желаем им успех и да се върнат живи и здрави без травми!"

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини