В Хасковска община ще се гласува в 149 секции на изборите 2 в 1 през ноември

149 ще са избирателните секции на територията на Хасково и останалите населени места в общината, които ще бъдат създадени във връзка с провеждането на изборите 2 в 1 -за президент и вицепрезидент, и народни представители на 14-и ноември. За това кметът на Хасково Станислав Дичев вече разписа заповед.

111 от местата за гласуване са в областния град, 37 секции са по селата. Избирателите от селата Узунджово и Малево ще бъдат разпределени за упражняване на вота в по две секции.

В Хасково се очаква служебното назначаване от ЦИК на Районна избирателна комисия, тъй като при консултациите преди седмица при областният управител, партиите не се разбраха за състава й.

На 21 септември вече започна регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите. Крайният срок за подаване на заявление в ЦИК не 29 септември.

Изборът за президент е редовен, след като през тази година изтича мандатът на сега действащият държавен глава. Вотът пък за парламентарни избори е трети за тази година, тъй като партиите и коалициите отново не можаха да съставят правителство в предишните два Парламента-45-и и 46-и.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Jo
    John
    4 -1
    16:38, 23 сеп 2021
    българия он еър и тв евро па, защо ги свалихте от кабелната, г-да цензори от ес к ом?!
Последни новини