Отварят в Хасково от понеделник помощен пункт във връзка с преброяването

Отдел „Статистически изследвания – Хасково“ отваря в понеделник временен пункт, в който ще се предоставя информация и указва съдействие за преброяванете на хората от община Хасково.

На място гражданите ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от Статистиката, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават и въпроси и да получават съдействие от експертите.

Пунктът ще се намира в сградата на Изчислителен център, на бул. България №152, на 6 етаж в стая 601 и с работно време от 9 до 17 ч. в периода 20-и до 24-и септември и от  27-и септември до 3-и октомври.

До 30 септември се удължава срокът, в който хората ще могат да се преброят електронно, припомнят още от хасковския офис на НСИ.

Удължаването с 13 дни се наложи, тъй като в първите дни от процеса информационният сайт, през който се влиза в системата, беше атакуван с огромен зловреден трафик, което затрудни и достъпа до електронната карта. Към настоящия момент системата е стабилна, осигурена е необходимата защита и капацитет за извършване на регистрации и преброяване на населението, уверяват от Статистиката.

Обходът от преброителите по места пък започва от утре-18-ти септември. Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Все пак съветът е преброилите се електронно да пазят своите кодове.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини