Филиалът в Хасково на Тракийския университет стартира учебната година с нова специалност

    С нова специалност стартира академична година на Филиала в Хасково на Тракийския университет- Стара Загора.

    Студенти ще могат да изучават вече и „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

    Хасковският филиал приема студенти за редовна форма на обучение, съобщи днес ректорът на Висшето училище доц. д-р Добри Ярков.

    „Тази специалност е много важна за Хасково и региона, защото тук има много туристически обекти, курорти с минерални извори и хотелски комплекси, където тези специалисти ще могат да се реализират, затова с кметовете на общините настоявахме този прием да се случи“, разказа доц. Ярков.

    На официалното откриване на учебната година присъства и кмета на Хасково Станислав Дечев. За изпълненото обещания от тази академична година Филиалът в Хасково да отвори прием за студенти в нова специалност, той отправи благодарности към

    ректора на учебното заведение доц. Ярков, а към студентите се обърна с думите: „Вие правите града ни по-слънчев, по-млад и по-ведър. Вярвам, че от където и да сте дошли, Хасково ще остане завинаги в сърцата ви като обичан и предпочитан за живеене град! На добър час през Новата учебна година!“

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ти
      Ти бе
      6 -9
      23:49, 14 сеп 2021
      Остави кмета, обаче защо няма никой със маска? Ще е голям майтап ако направят за студентите както в гърция , който не е ваксиниран по два задължителни теста на седмца платени от джоба. Но това е в кръга на фантастиката, понеже всички се точат предизборно и всичко изговорено за пандемията е празни приказки и удурми на управляващата шайка под крилото на Румен Радев.
    • 2
      Би
      Биг Бът
      0 0
      07:27, 16 сеп 2021
      Тоя филиал е бахти пародията.
    Последни новини