29-годишна кърджалийка пострада при катастрофа в града, предизвика я жена зад волана

29-годишна пътничка пострадала леко при пътно произшествие в Кърджали вчера. Около 17,20 часа на ул.“Първи май“ 45-годишна с „“Ауди“ предприела обратен завой и блъснала „Фолксваген“. Пътничка от ударената кола била прегледана от спешен медицински екип и освободена за домашно лечение. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. В района на село Първица около 23,30 часа снощи 18-годишен с „Фолксваген“ изгубил контрол над управлението и се ударил в еластична ограда. Съставен е акт по ЗДвП. Не е констатирана употреба на алкохол и при двете произшествия.

Неправоспособен водач бил засечен да управлява автомобил в областния град. Полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Дачия“ с 40-годишен водач, който не представил свидетелство за правоуправление. При направена справка се изяснило, че шофьорът вече е бил наказван по административен ред за това нарушение и го извършва повторно. Започната е проверка по чл.343в, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Нерегистриран автомобил е бил установен при полицейска операция в Кърджали. При проверка на „Форд“, управляван от 34-годишна, станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали извършва проверка по случая.

Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Около 16 часа вчера между селата Бенковски и Хаджийско полицейски служители спрели за проверка товарен „Форд“, управляван от 22-годишен. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за марихуана. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление.

Четири пожарникарски екипа са потушавали запалени сухи треви и храсти вчера в землищата на селата Островец и Мрежичко, в двор на къща в село Равен и в близост до къща в село Бял извор. Благодарение на своевременната намеса на огнеборците от Подкова, Джебел, Момчилград и Ардино, няма нанесени щети. Небрежна работа с огън причинила и четирите произшествия.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини