990 легла в Хасковските болници по сключените договори с НЗОК, близо 150 заети от ковид болни

990 е броят на болничните легла за активно лечение в клиниките на територията на Хасковска област по сключените договори с НЗОК към 22-ри август.

По договор със Здравната каса общият брой на местата за лежащо болни в страната е 48 429.

Справката на официалната страницата на Здравната каса показва, че в края на миналата седмица от общия брой договорени легла са заети 20 497, като от тях на 2086 са настанени за лечение пациенти с Ковид-19. Уточнението е, че данните от отчетите на лечебните заведения за болнична помощ са динамични, той като такава е и промяната в запълването на легловата база, в това число и на леглата, определение в ковид звената.

Според справката от информационната система на НЗОК, от всички болнични легла в региона на Хасково, най-голям е броят на тези в Многопрофилната болница на областния град. В МБАЛ-Хасково те са 377. От тях към 22 август са били заети 236.

В частната МБАЛ „Хигия“ леглата по сключен договор са 48, седем са били заети към 22 август. Има и ковид звено.

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково има 39 болнични легла по сключен договор, като от тях 15 са били заети от пациенти с Ковид-19.

Леглата за активно лечение, които се поддържат в МБАЛ “Св. Екатерина“ в Димитровград, са 127, 10 са били заети от позитивни пациенти с коронавирус, 40 -от пациенти с други заболявания.

В МБАЛ -Харманли леглата по договор са 106, 12 от тях са заети от ковид болни.

В Многопрофилната болница в Свиленград, където също има обособен ковид сектор, болничните легла по сключен договор с Касата са 155, на 17 са настанени за лечение позитивни на новия вирус пациенти.

По данни на Областния оперативен щаб към днешна дата в болниците в региона на Хасково за лечение с позитивен тест за коронавирус са приети 142 души. Най-много случаи за лечение са поети в МБАЛ-Хасково.

Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково, което е единственото подобно лечебно заведение в Хасковска и Кърджалийска област, леглата по здравна каса са 61. Към 22 август на 12 от тях са били настанени пациенти.

В Специализираната болница за реабилитация „Айлин“, която се намира в Минерални бани, леглата по договор с НЗОК са 20, заети са 17.

„В специализираната болница за лечение по вътрешни болести в Тополовград се лекуват четирима души,  болничните легла там са 11.

От справката на Националната здравна каса се вижда още, че Очния медицински център в Хасково също има сключен договор за прием на до 10 пациенти.

36 са болничните легла, които се поддържат в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Любимец. Тя е единственото специализирано лечебно заведение в област Хасково, на която дейността й е изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация. 23 от леглата са били заети към края на миналата седмица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Сп
    справка
    5 0
    18:45, 25 авг 2021
    На 220 жители на областта се пада по едно болнично легло.
  • 2
    Ку
    Кух вид
    1 -8
    19:18, 25 авг 2021
    Истерията се разгаря. За да се набодете. Бил е пол... Виж коментара
    • Пе
      ПетроФ
      4 -3
      07:16, 26 авг 2021
      Истерия, защото не си го карал тежко. Моли се да не ти се случи, че тогава друга песен ще запееш. От опит говоря, собствен.
  • 3
    Тия в частната болница Виж коментара
  • 4
    Ко
    Кочо
    3 0
    06:13, 26 авг 2021
    Фашизма е бил възможен поради масова лудост и психоза в обществото . конунизма поради същите причини.
Последни новини