Събор в Бобораци за подпомагане на храма и възраждане на духа

Църковното настоятелство в радомирското село Бобораци и Инициативен комитет организират благотворителен събор за набиране на средства за продължаване на ремонта и реставрация на местния храм "Св. Петка", съобщи Иванка Василева- главен експерт в Община Перник. Съборът ще е на 28 август. Той е под наслов "В Бобораци на мегдана" и се организира с подкрепата на общините Радомир и Перник.

357 участници от областите Перник, София, Кюстендил и Благоевград ще се включат в проявата. Те са представители на читалища, музикални училища и клубове от 11 общини. Съборът няма конкурсен характер, няма и възрастови ограничения, каза Василева.

Програмата включва фолклорни изпълнения, демонстрации на народни обичаи и занаяти, кулинарни състезания и изложби, както и много атракции за малки и големи.

Специално участие ще вземат Бусинската сръчкотилница и Пътуващото читалище на Ивайло Шопски.

Сред гост- изпълнителите са Денис Махуров, Орлин Делибалтов, Ива и Велислава Костадинови, обичаните граовски певци Габриела Миланова, Георги Гьолски, Валерия Момчилова, танцовата формация "Майсторите на танца".

Освен подпомагането за храма със събора се цели да се възроди духа на народното веселие и родовите срещи. Организаторите препоръчват облеклото да бъде фолклорна носия или част от нея.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини