Уникален шанс приказката за Левски да продължи

След като си осигури възможността да изиграе още минимум 8 срещи в Европа, отборът на Левски има уникалния шанс да повтори и влизането си в груповата фаза на Шампионската лига.

Вчерашните мачове от третия предварителен кръг на турнира на богатите определиха петте евентуални съперници на "сините" за плейофите за влизане.

Най-сериозни противници изглеждат австрийският шампион Ред Бул Залцбург, който отстрани Динамо Загреб и кипърският АПОЕЛ, който се справи със сръбския Партизан, докато съставите с по-скромни възможности са молдовският Шериф, който отстрани Славия (Прага) в 94-ата минута, латвийският Вентспилс, победил познатия БАТЕ (Борисов) и унгарския Дебрецен, който нямаше проблеми с естонския Левадия.

Всички евентуални съперници на Левски:


Ред Бул Залцбург (Австрия)
АПОЕЛ (Кипър)
Шериф (Молдова)
Вентспилс (Латвия)
Дебрецен (Унгария)

Президентът на Левски Тодор Батков пък не скри радостта си от вчерашния триумф над Баку."Започва третата приказка в Европа. Пожелавам си лесен съперник за следващия кръг и вече можем да говорим за влизане в групите на Шампионската лига. Жалко, че не дойдоха повече хора. Дълбок поклон пред тези, които бяха на стадиона. Гарантирано получаваме около 2 млн. евро за достигането ни до плейофа за Шампионската лига. В групите на Лига Европа също ще получим допълнителни приходи. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини