Бургас-София: 100 км. за 3 часа. Преглед на националния печат

Труд": Борисов се заклева пред патриарха днес

Пред патриарх Максим и в присъствието на президента Георги Първанов новото правителство ще се закълне днес да спазва законите и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа. Заседанието на парламента започва в 10,00 ч и ще се предава пряко по БНТ и БНР.

Депутатите ще гласуват три пъти - за премиер, за структура на кабинета и за състава му. Очаква се правителството да бъде подкрепено освен от 115-те депутати от ГЕРБ (Тодор Йосифов-Маниака сам се отказа от парламента, а нов депутат от ГЕРБ не се е заклел на негово място - б.р.), от 21 от "Атака" и 10 от РЗС. Днес сутринта "Синята коалиция" ще реши как да гласуват 15-те й избраници.

Дума": 200% повече пари за дрехи и храна

Полицейският синдикат е подготвил списък с конкретни искания към новата власт, които ще подобрят стандарта на живот на българския полицай. Възможно най-скоро те ще искат среща с новия министър на вътрешните работи.

Стандарт": Адски трафик запуши "Тракия"

Грандиозно задръстване по пътя Бургас - София вбеси шофьорите вчера. 100-те километра от морския град до Сливен се минаваха минимум за три часа. Причина за кошмара бяха две  катастрофи и липсата на КАТ в този участък.

Коли, рейсове и камиони едва пъплеха с 20 километра в час на най-натоварения участък след Карнобат. Постепенно задръстването обхвана и магистрала "Тракия" и почти цялото Южно Черноморие.

Дума": Бури връхлитат страната след жегите

Силни ветрове и валежи нанесоха поразии в няколко района на страната след рекордните жеги, които ни мориха в събота. С близо 10 градуса паднаха температурите за по-малко от 24 часа, като захлаждането започна още в нощта срещу неделя. Няколко квартала в Сливен осъмнаха без ток заради аварии, причинени от бурни ветрове. Прекъснат кабел в района на Кооперативния пазар е бил причината за спиране на захранването на няколко пъти в централната част на града, съобщи говорителят на ЕВН - България, цитиран от Дарик радио. Без ток са останали и няколко села в Сливенско.

Новинар": Пенсионират българската консерва

 Възможно е скоро производството на консерви да спре. Българинът може да премине на замразени зеленчуци.

24 Часа": Бъдещи журналисти не знаят какво е ГЕРБ

Бъдещите журналисти бяха препитвани по актуални политически теми на изпита по журналистика в УНСС. Някои от въпросите затрудниха кандидатите и сътвориха поредните бисери.

Стандарт": Закриват школо до ромско гето

Столичното 110-о ОУ "Проф. Гавраил Кацаров" бе предложено за закриване от директора му. Мотивът е липсата на желаещи да учат в него. Училището се намира до ромско гето и вероятно това притеснява учениците да се запишат в него.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини