2000 лв. за живот без екстри. Преглед на националния печат

„24 часа:": Бойко: Отварям досиетата. Да се видят Божидар и другите

"Незабавно и пълно разсекретяваме всички досиета. Да може да отидете и да прочетете. Вадиме какво е правил Божидар Димитров, какво е правил Х, и преценяваме."Това предупреди вчера новият премиер Бойко Борисов. Той вече поставил задача на парламента да готви разсекретяването.

 „Труд" До 4000 лв. рушвет за взет изпит в УНСС

Преподавател уреждал изпити в УНСС срещу рушвети от 500 до 4000 лв. Лекторът по микроикономика в катедра "Икономикс" гл. ас. Петкан Илиев бе задържан при спецакция на антимафиоти и колегите им.

 „Сега" МВР най-сетне разби схема за купуване на изпити в УНСС

Легендарната корупция във висшите училища най-после попадна под ударите на органите на реда. За първи път у нас е разбита организирана престъпна група за купуване на изпити в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Задържан е Петкан Илиев, главен асистент от университета.

„Стандарт" Почваме седем магистрали

Почваме ударна работа по 7 магистрали. Номер 1 е "Тракия". Това съобщи в интервю за "Стандарт" бъдещият премиер Бойко Борисов. Той вече е поставил като основна цел на кабинета си строежа на "Марица", "Люлин", "Струма", "Тракия", "Черно море", "Хемус" и евровръзката към Ниш.

Първа е "Тракия", защото е по-лесна. Тя е само 100 км, и то на равен терен, трябва да се атакува веднага, обясни Борисов. Това го искат и бизнесът, и туризмът, допълни той. От две седмици по негово разпореждане шефът на НАПИ вече работи по дострояването на отсечките. Ще строим първо тези с най-голям трафик. С парите от тях ще финансираме трудните участъци, допълни Борисов. На 6 август той пуска прохода Хаинбоаз. Вчера стана ясно, че вече и чужди фирми могат да участват в търговете за магистрала "Тракия".

„Монитор" 2 бона за сносен живот на семейство

Почти 2000 лева стигна месечната издръжка за едно семейство у нас. Това съобщи вчера Любен Томев, директор на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) към КНСБ.

По данни на синдикалистите точно 1932 лева са необходими на едно четиричленно домакинство да живее без лишения, да се храни нормално и да плаща всичките си битови сметки.

480,70 лева стигна издръжката на един член на семейство към края на юни, посочи Любен Томев.

За бебетата до 1 година родителите трябва да предвидят минимум 263 лева, сочи изследването на профсъюзите. 254 лв. трябват за дете от 1 до 3 години, а близо 450 лв. на месец излиза издръжката на един гимназист от 14- до 18-годишна възраст.

Границата на бедността в България е 185 лева.

 „Дума" 2000 лв. за живот без екстри

Икономическият и социален съвет предлага помощите за безработни да бъдат обвързани с ограмотяване

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини