12 мъже, 4 дами и Бойко Борисов начело на държавата. Преглед на националния печат

„Дума": Божидар Димитров стресна Синята коалиция

Бойко Борисов представи вчера пред президента Първанов състава на своя кабинет. Както се очакваше, реакциите на партиите в парламента се движеха от пълно одобрение и подкрепа през изненада от някои предложения за министри до категорично неодобрение. Предложено бе и отделно гласуван за предложените министри. В понеделник депутатите ще гласуват кабинета.

24 Часа": Кабинет след 3 дни, никаква ваканция

12 мъже и 4 дами вкарва в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Вицепремиери очаквано ще са му Цветан Цветанов (вътрешен министър) и Симеон Дянков (финансов).

Двама зам.-кметове вади от общината генералът - Йорданка Фандъкова става министър на образованието, младежта и науката, а Александър Цветков ще отговаря за транспорта в държавата. Шефът на общинската фирма "Екоравновесие", който овладя популацията на бездомните кучета в столицата, става земеделски министър.

"Божидар Димитров ще е министър без портфейл и ще ми помага относно културно-историческото наследство и българите в чужбина", изрично посочи Борисов.

„Стандарт": Старите министри си тръгвали сиромаси

 Сиромашията налегна кабинета на Сергей Станишев, стана ясно вчера. На последното правителствено заседание на старата власт държавниците признаха, че не са спечелили повече пари през отминалите 4 години. "Забогатял съм като опит, но съм академично затъпял", коментира в типичния си стил и ексфинансовият шеф Пламен Орешарски преди последното заседание на кабинета вчера.

"Тръгвам си от поста на правосъден министър задлъжняла, но по-богата на приятели, на положителни и отрицателни емоции", обясни и правосъдният шеф в оставка Миглена Тачева.

 „Труд": Първанов даде орден, получи писмо от Обама

Президентът Георги Първанов удостои вчера американската посланичка у нас Нанси Макълдауни с орден "Стара планина" I степен и получи от нея писмо от колегата си Барак Обама за 5-годишнината от присъединяването ни към НАТО .

"Приемам отличието със смирение и надежда. Със смирение - защото 1 година е много кратък срок, и с надежда - защото проектите, които започнахме, ще продължат да се развиват", сподели Макълдауни, която отива на висок пост в Държавния департамент.

Новинар": Жегата прати десетки в болница

Летните жеги причиниха здравословни проблеми на десетки. Много от тях потърсиха и лекарска помощ. Според прогнозите, захлаждане скоро не се очаква.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини