На морето: 5 евро за чужденци, 100 лв. за българи. Преглед на националния печат

“24 часа”: Олигарсите ни спонсорирани от държавата

 Родните олигарси са спонсорирани от държавата, убеден е финансистът Андрей Пръмов. Според него "порционната система" на тройната коалиция 8:5:3 превърнала публичните финанси в хранилка на енергийна, строителна, горска, транспортна и прочее мафии.

  

„Труд": Лори, Дая и Поли спасиха две деца и бавачката им

Дая, Поли и Лори спасиха две малки момиченца от САЩ и бавачката им от удавяне в Черно море. Случката се разиграла на 15 юли на плажа на спортен лагер на Софийския университет в с. Лозенец.

"Морето беше бурно, имаше силно подводно течение и червен флаг. Изкарахме сърфовете и каяка във водата срещу нудисткия плаж. Изведнъж видяхме една жена с малко дете и чухме да крещи за помощ, по-навътре имаше още едно момиченце", разказа вчера пред "Труд" Даяна Прокопова, която всички наричат Дая. Тя и Поли са на 17 години, а Лори е на 14 г. Поли за първи път излизала с каяк.

  

„Сега" В България арабите и китайците са по-нежелани и от ромите

В българското общество съществуват значими расови и религиозни предразсъдъци към етническите малцинства в страната. Но не ромите, а новите малцинства - араби, виетнамци и китайци, се оказват по-нежелани за съжителство, за съвместна работа, брак или обучение. Затова и тяхната интеграция би била много по-проблемна.

Това показват резултатите от изследването "Социални дистанции и етническите стереотипи за малцинствата в България". То е проведено от "Отворено общество" между 26 май - 15 юни 2008 г. сред 1444 души от 232 населени места.

 

„Стандарт" Пращат ДАНС в запаса

Родното ФБР става клуб за размисъл. Спецагентите, които трябваше да разследват аферите на властта, се връщат в МВР. Държавната агенция за национална сигурност остава, но ще се занимава само с контраразузнаване, анализи и контрол върху стоките с двойна употреба, съобщи бъдещият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че "оценката за работата на агенцията не е благоприятна". Европейските партньори на България също не са доволни.

МВР трябва да разкрива тежката организирана престъпност, категоричен бе Цветанов. Той вече готви промени в закона, с които антимафиотите ще станат отделна служба, а не дирекция, както са в момента. Във вътрешното ведомство вече дори се говори, че Ваньо Танов ще се върне като шеф на полицаите с качулки.

 

„Монитор" : На Слънчев бряг €5 за чужденци, 100 лв. за българи

И тази година най-печеливши са чужденците, които са си купили пакетна почивка за родните курорти.

Цените за тях биха ядосали всеки българин, който почива на свободни начала. Хотелите от първа линия в Слънчев бряг например продават на чуждите туристи нощувката с all inclusive между 9 и 12 евро на ден, а останалите са намалили до фаталните 5 евро. За българи обаче цената варира от 40 до 100 лева.

Хит на лято 2009 са тъй наречените почивки last minute.

 

„Дума": Гласуват оставката на кабинета "Станишев" днес

Оставката на кабинета на Сергей Станишев ще бъде гласувана днес от Народното събрание. Гласуването на състава на новото правителство на ГЕРБ обаче е в дневния ред на депутатите чак за понеделник, 27 юли. Това стана ясно след вчерашното заседание на Председателския съвет на парламента, оглавяван от Цецка Цачева. Така между оставката на старото и заклеването на новото правителство ще има пет дни. На 23 юли пък, в четвъртък, на официална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 Бойко Борисов трябва да даде отговор на проучвателния мандат, който получи от президента миналата седмица. Въпреки че новият кабинет ще е само от представители на ГЕРБ, очаква се той да бъде подкрепен от депутатите на Синята коалиция, РЗС и "Атака". Още преди седмица от Коалиция за България заявиха, че няма да подкрепят дясно правителство, а от ДПС коментираха, че няма как да се съгласят с кабинет, който легитимира партия "Атака".

 

 „Дневник": Провали се акцията на кабинета "Българите - на море в България"

Неуспешни се оказаха опитите на държавните институции да стимулират българите да почиват в черноморските курорти и така да компенсират отлива на чужди туристи заради кризата. Това призна във вторник председателят на Държавната агенция по туризъм в оставка Анелия Крушкова. Турция и Гърция си остават предпочитани дестинации за основната отпуска през лятото, причините са възможностите за по-евтини оферти, по-добрата инфраструктура и обслужване, което предлагат съседите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини