Генерала бесен на Янев заради SMS. Преглед на националния печат

"Стандарт": Министри от Брюксел

Министри от Брюксел ще са остриетата на Бойко Борисов в новия кабинет. Експерти, работили години в сърцето на Европа, поемат ключовите постове във властта, научи "Стандарт".
Дясната ръка на еврокомисаря Меглена Кунева - Андриана Сукова-Тошева, става министър на земеделието, съобщиха от ГЕРБ. Тя се ползва с огромното доверие на Еврокомисията и това ще й помогне в тежката работа по възстановяване на европарите за България, обясниха от екипа на Борисов.
Трима досегашни евродепутати местят кабинетите си от Брюксел в София. Най-успешният представител на ГЕРБ в Европарламента Румяна Желева ще е дипломат № 1. Николай Младенов най-вероятно поема отбраната, а Владимир Уручев - енергетиката, ако бъде отделена в министерство. В ГЕРБ твърдят, че Уручев може да остане и зам.-шеф на икономиката с ресор енергетика.

"Новинар": Яне сърдит на Борисов, канил човек на РЗС в кабинета

Предложение за министерско кресло в кабинета на Бойко Борисов към член на РЗС вчера разбуни духовете в партията на Яне Янев. Бъдещият премиер Бойко Борисов лично се обадил на член на РЗС и му предложил министерски пост, съобщи вчера лидерът на РЗС Яне Янев. Борисов не само се обадил по телефона, но и пратил SMS. Това не е европейски, а своеобразен "царски" подход за разбиване на политическата система, срещу който сме работили, посочи Янев.

"Стандарт": Генерала бесен на Янев заради SMS

Приказки на Яне Янев за министерски пазарлъци с SMS-и вбесиха бъдещия премиер Бойко Борисов вчера. Янев обяви, че днес няма да се яви за преговорите с ГЕРБ. Подкрепяме Борисов само за 6 месеца, няма да подпишем меморандум, отсече шефът на РЗС. Причината била, че негов човек бил канен от Генерала за министър. Това станало зад гърба му и по телефона. Имало и няколко SMS-a, твърди Янев.
Твърденията са абсурдни, проверете телефона ми, възмути се Бойко Борисов. Според РЗС "поканеният" бил Атанас Семов, той трябвало да поеме правосъдието. Юристът дори бил убеждаван да се прехвърли в ГЕРБ.

"Новинар": Вътрешен преврат разтресе "Атака"

Скандали отново разтресоха редиците на "Атака". Вчера недоволни атакисти свикаха извънреден сбор на партията, на който искаха да гласуват промени в устава. Целта е „Атака" да не се ръководи от един лидер, а от няколко съпредседатели, защото на парламентарния вот председателят Волен Сидеров е нарушил устава. Листите, представени в районните избирателни комисии, са съставени и подписани еднолично от лидера, без да са обсъждани от Централния сбор, твърди бившият депутат от Сливен Митко Димитров. Според Димитров са нарушени основни принципи в политиката и представителността на председателя на партията. Някои от националистите изразиха недоволство, че основна точка в дневния ред не е оставката на Волен Сидеров.

"Новинар": Издирват данни за имотите на Доган

Неяснотите около имотната декларация на Ахмед Доган, която той подаде като депутат в Сметната палата, ще бъдат изчистени в края на годината. Това заяви вчера председателят на институцията Валери Димитров пред БНР. „Ограниченият достъп до имотните регистри възпрепятства Сметната палата при проверките на имотите на партиите. Това беше и причината за прословутата декларация на Ахмед Доган и разминаванията по нея, защото данните не може да бъдат предоставени от службите по вписванията", обясни Димитров,
В декларацията си за 2008 г. лидерът на ДПС е посочил, че не притежава нищо и е заработил 366 590 лева за една година. За първи път през 2008 година в имотната си декларация Доган признава, че притежава три имота във варненското село Дръндар, от които един е прехвърлил безвъзмездно.

"Дневник": Амнистията спаси покровители на евроизмами

Законът за амнистията облагодетелства висши чиновници, покровителствали измами с европейски средства по метода на "разсеяността" и чрез бюрократично размотаване. Гарантирана безнаказаност например получават служители във фонд "Земеделие", които в полза на избрани фирми нарушители бавят исканията за възстановяване на пари от САПАРД и така им дават възможност да изхарчат неоснователно получените субсидии. Не подлежат на наказателно преследване и тези, които не са регистрирали навреме нередности по проекти и са дали шанс на некоректни бенефициенти да спечелят ново финансиране от ЕС. На порочните практики в администрацията се е натъкнала прокуратурата при серия от разследвания на големи нарушители.

"Труд": Черен уикенд

България преживя черен уикенд с 13 жертви по родните пътища и 3 в съседна Гърция.
Жестока катастрофа спря юбилейното 40-о рали "България". В 8,30 ч сутринта "Пежо 207 S 2000", управлявано от швейцареца Брайън Лавио, изхвръкна от тесния път на специалния скоростен етап "Сестримо". Колата се свлякла 20-ина метра по стръмен скат, като се ударила последователно в няколко дървета. Вероятно още първият сблъсък с голям бор се е оказал фатален за навигатора Флавио Гугелмини. Италианецът издъхнал веднага, още преди пристигането на спасителните екипи след няколко минути. Заради трагедията ралито бе спряно. Зачетени бяха резултатите до момента.
Шестима българи загинаха в катастрофи в събота. До обед в неделя черната статистика нарасна с още 7 жертви.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини