При три последователни отсъствия депутатите ще губят 2/3 от заплатата си

При повече от три последователни отсъствия от заседания и пет в месеца предвиждаме удържане на 2/3-ти от месечното възнаграждение на отсъствалия народенпредставител, каза Искра Фидосова, председател на временната комисия за подготовка на вътрешния правилник на Народното събрание.

Тя посочи, че ако народен представител отсъства допълнително и от конкретно заседание, насрочено от парламента, ще му бъде отнемано съответното заплащане за деня. Влизането и излизането от пленарната зала ще става само с картата за гласуване, предава агенция Фокус.

"До този момент имаше падащ кворум за работа на постоянните комисии, т.е. една комисия, ако се състои от 24 члена, например, и в началото присъстват 6 или 7 представители, с този падащ кворум след един час време започва заседанието на комисията. Става така, че законопроекти и решения се взимат в състав една четвърт или една трета от състава на комисията. Ние премахнахме тази възможност за падащия кворум", добави Федосова. 

Тя посочи, че предстои да бъде закупена нова техника, която да не позволява гласуването с чужди карти в Народното събрание.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини