Новият председател на Народното събрание ще е жена

"Името на бъдещия председател на Народното събрание не е никаква тайна. Аз имам свое предложение и мога да кажа, че е Цецка Цачева, но ако предложат по-добър вариант, аз ще се съглася."

Това заяви Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ, кмет на София, в предаването "На четири очи" по Нова телевизия.

На въпрос дали вече се очертават контурите на кабинета Борисов отговори, че желае да бъдат възможно най-прецизни и да подберат най-доброто за всеки един пост, предава Агенция Фокус.

По отношение на избрания в Бургас за народен представител Тодор Йосифов – Маниака, кметът на София коментира, че лично той много го харесва, но изрази опасения, че ако бъде в Народното събрание, атаката срещу рапъра ще продължи.

"Ако преценим, че за партията е по-добре да го оттеглим сега от НС, аз ще го ползвам в изпълнителната власт", добави Бойко Борисов. Относно участието на Кристалина Георгиева в екипа на бъдещия премиер Борисов допълни, че има ежечасен контакт с нея по всички теми, които касаят финансите и икономиката.

"Ние в момента рискуваме много, ако направим правителство на малцинството и затова искам да се конструира парламентарното пространство, да се проведат преговорите там, за да мога да гарантирам 4-годишния период на правителството", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че все пак коалицията за България значи размита отговорност. "Затова ние искаме да си проведем така преговорите с останалите партии, че да носим цялата политическа отговорност", посочи Борисов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини