Извънреден конгрес решава съдбата на Станишев

Изпълнителното бюро на БСП взе решение да свика заседание на Националния съвет на 18 юли, на което ще бъде предложено свикване на 47-мия Конгрес на партията през септември.

Това каза на пресконференция говорителят на БСП Корнелия Нинова след заседанието на партийното ръководство, на което са били обсъдени резултатите от парламентарните избори, съобщи БТА.

Предлага се на конгреса да се приеме програма за бъдещето поведение на БСП и нейната политика.
Председателят на партията Сергей Станишев получи пълна подкрепа от членовете на Изпълнителното бюро и не е поставян въпросът за неговата оставка, каза в отговор на въпрос Корнелия Нинова.

Ангел Найденов добави, че въпросът за оставката на Изпълнителното бюро е била тема на обсъждане и е била заявена готовност от цялото ръководство да се подаде оставка.

Едно от изискванията, обаче, според устава на БСП, е оставките да бъдат подадени пред Националния съвет на БСП, който ще заседава на 18-ти юли, или да се поиска вот на недоверие от 47-мия Конгрес, който ще се проведе в края на септември. Ако Националният съвет приеме оставката на Изпълнителното Бюро, то той трябва да насрочи избирането на ново ИБ, обясни още Ангел Найденов, цитиран от БНР.

"Парламентарната група на Коалиция за България се сблъсква с огромна въпросителна преди началото на 41-ото Народно събрание, става дума за избора на ръководство на парламента, като освен председател се търси и зам.-председател", каза още Найденов, цитиран от "Фокус". Той допълни, че парламентарната група на БСП има готовност да предложи зам.-председател за НС.

Групата на КБ в парламента има и яснота по отношение на формирането на група и комисия за изготвянето на правилник за дейността му, както и за организирането на дейността на комисиите. От КБ имали визията за намаляване на броя на постоянните комисии и увеличаване на броя на временните парламентарни комисии по определени въпроси

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини