Оставки в БСП няма и след кървавото писмо

В писмото, което се разпространява из различни партийни структури в страната, пише mediapool.bg, се иска не заседание на сега действащия конгрес, а на нов, който да се проведе най-късно до ноември, "чисто нов" лидер, различен не само от Станишев, но и от Румен Петков и Румен Овчаров. Настоява се да бъдат изработени нови правила за избор на делегати, от които, например, 30 на сто задължително да са млади хора до 35 години, а 40 на сто – жени. Това ще е полезна стъпка за промяна на статуквото в БСП, за която в чужбина все още се говори като за бившата БКП.

Инфарктно e заседанието на Позитано 20 днес, според Еvropa ТВ. Изборната загуба, най-тежката за партията от 1990 година насам и извънреден конгрес и въпросът за оставките се разискват.

Говорителката на партията Корнелия Нинова потвърди пред Еvropa ТВ, че на заседанието трябва да се вземе решение дали да се проведе извънреден конгрес и избор на ново ръководство. Нинова потвърди и за т.нар. "кърваво писмо", с което се иска оставката на лидера Сергей Станишев. Според нея писмото е анонимно. Смята се обаче, че зад него стоят Младен Червеняков, Добромир Гущеров и Евгения Живкова. Според източници от БСП оставката на Сергей Станишев е била поискана от някои социалисти още в нощта на изборите на 5 юли.

"Оставки в БСП ще има в резултат не на лично, а на партийно решение, каза говорителят на партията Корнелия Нинова. Според нея хора, които не са били включени в листите или отпаднали от тях, са в основата на исканията за оставки и ново ръководство на БСП.", пише news.bg





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини