Няколко фрази с унищожителен ефект

През 2009 година пазарът на труда е видимо по-различен от миналото. Ако днес се намирате в позиция на търсене на работа, трябва да знаете, че нещата са доста по-различни от преди. Разбира се, най-съществена промяна настъпи в оформянето на резюмето.

Години по-рано успешното резюме за работа беше комбинация от няколко разпространени фрази, които бяхме напълно свободни да съберем и съчетаем, както намерим за добре. Всеки използваше едни и същи изрази и не се страхуваше, че ще сгреши.

Днес обаче не е така. Безинтересно и с нищо отличаващо се като форма и съдържание, то може само ви представи пред потенциалните ви работодатели като некреативен и "речниково" беден човек.

В този смисъл, за да избегнете подобно развитие на нещата, направете опит да се отървете от скучните и клиширани фрази и им дайте "човешко" лице. Тъй като в резюмето пишете за себе си, постарайте се това да си личи.

Ето, например, няколко фрази, които определено биха унищожили шансовете си за успех – отстранете ги, колкото е възможно по-бързо.

Ориентиран съм към резултатите
Притежавам отлични комуникативни умения
Притежавам повече от 10 години професионален опит
Силна професионална етика
Работя отлично с всички нива от ръководството
Доказан екипен играч съм
Имам проверена интуиция към успеха
Високи очаквания
С две думи: със сигурност може да направите повече за своето резюме. Дайте му човешки "облик". Кажете защо искате да правите това, което правите, каква е мотивацията ви, какво ви харесва и какво не. Роботът притежава всички горе-изброени качества, човекът съзнава собствените си несъвършенства и се учи от тях.

Учете се и вие.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини