Училищата от Хасково кандидатстват за оборудването на дигитални класни стаи

Директорите на общинските училища в Хасково могат да кандидатстват за финансиране на дигитални класни стаи, съобщиха от местната администрация. Срокът за това е до 19-ти юли.

Средства ще бъдат отпускани за визуализация и устройства за безжична връзка с тях, мултимедийни проектори с или без интерактивен образ, устройства за безжична връзка между персонални устройства и средства за визуализация, LCD екрани. Освен това училищата могат да заявят финансиране за закупуване на преносими компютри с различни параметри. Максималният размер, който могат да получат за тези дейности е до 5000 лева.

Средствата, които ще се отпускат за стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка с дигитално устройство за всеки ученик, са до 24 000 лева.

Общият размер на финансирането, предназначено за дигитални класни стаи в училищата на територията на общината, е в рамките на 70 000 лева.

Задължителното условие за получаване на подпомагането обаче е образователната  институция да осигури собствен финансов принос в размер на не по-малко от 50 % от стойността на заявените за закупуване устройства и софтуерни продукти, уточняват от администрацията.

Освен това училищата трябва да изберат само една от трите финансиращи дейности.

Идеята в местния бюджет за тази година  да бъде заделена сума за модернизация в образователната система и по-конкретно за дигитализация на класните стаи в хасковските училища, възникна по време на общественото обсъждане на основната финансова рамка на Хасково за 2020 г, предложена от Общината през януари.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ин
    Инженер от ЕСКОМ
    1 0
    05:51, 23 юни 2020
    И по ЕСКОМ можете
    да си пускате стари записи с Вожда 500 евро
  • 2
    Уч
    Ученик
    2 -1
    09:45, 23 юни 2020
    Стига сте ни тормозили с всякакви щуротии. НЕ ИСКАМЕ ДИГИТАЛНИ КЛАСНИ СТАИ!!! Ние и сега се имаме добре оборудвани компютърни зали.
    Не искаме по цял ден да висим пред мониторите и да ни боли глава и да си развяляме зрението.
    • Аз
      АЗ ТАКА КАЗАХ, ЗНАЧИ Е ТАКА
      0 0
      20:25, 24 юни 2020
      Ние=/=ти

      Съвременните монитори отдавна вече не развалят зрението, вземи се образовай.
Последни новини