Над 50% от дължимите глоби се плащат на границата, 4 автомобила спрени от движение

    Над половината от дължимите глоби се плащат още на ГКПП „Капитан Андреево“. Това показва отчетът на „Пътна полиция“ за изминалите 48 часа.

    Припомняме, че на 17 юни стартира тестова система за проверка на водачи и пътници за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата. Проверяват се включително пътниците в автобусите, на които също ще им се връчват глоби, ако имат такива.

    Всички преминаващи български и чужди граждани се проверяват автоматично от граничните полицаи. При индикация за неплатена глоба се пренасочват към пътните полицаи, дежурящи на пункта.

    „За 17 и 18 юни са връчени 123 електронни фиша на стойност 14 040 лева. Съставени са 45 акта. През ПОС терминалите има 133 плащания за 8 310 лева. Има и едно плащане за 120 лева по друг електронен канал – електронно банкиране или Easypay“, съобщи началникът на „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Освен това е наложен и един акт по Кодекса на застраховането, тъй като водачът е тръгнал да напуска страната без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

    4 автомобила са спрени от движение. Водачите на колите имат на разположение 2 часа, за да преместят автомобила на удобно за тях място и да продължат пътуването си.

    Шофьорите, на които за първи път им се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да си ги платят до 14 дни. Тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата.

    Създадена е организация, във всяко едно районно управление и „Пътната полиция“ пътници и водачи могат да направят справка за неплатени глоби и да предприемат плащане или обжалване, уточни Димо Чобанов.

    Около обяд днес на граничния пункт „Капитан Андреево“ трафикът беше слаб. Сред отбитите за неплатена глоба беше водачка на лек автомобил със старозагорска регистрация. Тя получи електронен фиш за превишена скорост на стойност 50 лева. Жената обаче заяви, че няма да го плати веднага, а първо ще провери подробности за нарушението.

    Препоръчително е гражданите преди да тръгнат на път да направят проверка за неплатени глоби. Така справка може да се направи и в сайта на МВР.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      До
      До Димо Чобанов
      19 -6
      14:30, 19 юни 2020
      Защо гражданите да проверяват имат ли глоби. Как идват данъците - по пощата. Всеки глобен си има адрес по лична карта и тнт информация къде и как може да се открие. Онзи ден от ВиК ми звъняха за нещо си , нали личния телефон. Значи ВиК може да ме намери но полицията не.
      Като не можете да си вършите работата напуснете.
      • До
        До Чорбаджията на Яничарите
        14 -5
        14:53, 19 юни 2020
        А от ГКПП
        парите о отиват
        в нощното шкафче на Боци Маймуната
        ....
        Ей не се наядахте кадъни Герберастки :))
      • Go
        gost
        1 -7
        15:38, 19 юни 2020
        По писване не глоби сме първи в света след Русия! Виж коментара
      • Ба
        баровец
        2 -3
        16:47, 19 юни 2020
        Боли ме фара, аз съм с хеликоптера...
    • 2
      Ощ
      Още опашки
      14 -7
      14:35, 19 юни 2020
      Не стигат сега опашките за хляб дето ни върнаха в комунизма. Сега и пред кат да висим, данеби видиш ли да имаме глоба за която не знаем. Смешна работа. По добре наистина да пуснете, поне глупости да не вършите. Пак си взимате заплатите но си стойте вкъщи.
    • 3
      Чо
      Човек
      15 -8
      14:40, 19 юни 2020
      Събирайте да има **** ******* да лапа и пълне нощното шкафче. Жандари мръсни!
    • 4
      Фф
      ФФ
      15 -5
      14:43, 19 юни 2020
      Изборите наближавават трябват им пари . Душицата му взехте на този народ но тои ще ви го върне .
    • 5
      Де
      Деница
      15 -6
      14:48, 19 юни 2020
      Ще измислят какво ли не да обират народа. Глоби, данъци, само и само да събират пари. Откакто ГЕРБ управлява, основната му цел е да контролира дневния ред на обществото. Затова са впрегнати куп медии, социологически агенции, анализатори и агитки. Затова е установен скрит контрол над съдебната система, независимите регулаторни органи, цели партии, барбар с техните лидери и един куп неправителствени организации. Системата им е колкото внушителна, толкова и зловеща. Благодарение на нея те се чувстват безнаказани и имат възможността да елиминират всяка една заплаха, която се изправи пред тях. Закономерно, главният бенефициент на това статукво е самият Бойко Борисов.
      • 11
        11111
        9 -4
        15:17, 19 юни 2020
        простаци ...нагли простаци...
    • 6
      Ло
      Локомотива
      9 -4
      15:23, 19 юни 2020
      Тази кампания за събиране на глобите е направена целенасочено на границите за да се отвори кушия на тези които отиват да почиват зад граница.Какъв е проблема на изход на всеки град да се правят кпп за по 2часа и да се извършва същата дейност.Иначе какво излиза ако не пътувам навън е много малък шанса да ми връчат фиш или да платя имаща глоба.НЯМА ДА НИ СПРЕТЕ ДА ПОЧИВАМЕ В ЧУЖБИНА Г-ДА ОЛИГО-РЕНИ.
    • 7
      Бо
      Бойко американския минетчия
      12 -4
      15:23, 19 юни 2020
      Докато народа не почне да пребива държавните паразити няма да се оправят нещата
    • 8
      Ло
      ЛОКОМОТИВА
      6 -3
      15:25, 19 юни 2020
      Защо ми изтрихте коментара бе педали мръсни
      • +-
        +-
        1 -4
        15:47, 19 юни 2020
        Хайде марш към депото да се измиеш!
    • 9
      То
      Точно така
      6 0
      16:53, 19 юни 2020
      Само , че карайте наред и чужденците за неплатени глоби.
      Хеле румунците карат като на ,,Формула-1".
    Последни новини