Световните медии гръмнаха с новината за Гран При на България в Ф1

Както и през декември 2008 година, сензационната и невероятна новина за кръг от Формула 1 в България през 2011 година вече обиколи всички световни и авторитетни агенции и сайтове, предаде formula1.sportal.bg.

Агенция "Ройтерс" отново посочва, че България се надява да получи домакинство и на кръг от Световния рали шампионат (WRC) през 2010 година.

Според "Ройтерс", България също е била ударена тежко от световната икономическа криза, заедно с останалите страни от Европа. В материала също се посочва как Гран при на Турция едва ли ще остане във Формула 1, заради слабата си посещаемост. На пистата "Истанбул парк" тази година за трите дни от уикенда е имало само 36 000 прададени билети, а както се знае повечето фенове по трибуните бяха българи.

Световно известното издание "Autosport" също отново публикува на сайта си новината за нашата кандидатура и за срещата на Богдан Николов и Румен Петков с Бърни Екълстоун в уикенда за Гран при на Германия на пистата "Нюрбургринг" следващата седмица. Стана ясно и, че Бърни ще се види с премиера на провинцията Баден-Вуртемберг Гюнтер Оетингер, за да се опита да спаси надпреварата на другата немска писта "Хокенхайм".

"Би Би Си" пък пише, че най-вероятно пистата ще се построи в Плевен.

Проектодоговорите за българското Гран при вече са получени в Организационния ни комитет. Документът регламентира условията, при които България би била домакин на кръг от Формула 1 за периода от 2011 до 2015 година с опция за удължаване до 2020 година. За място на пистата за Формула 1 се спрягат имената на Плевен, Варна, някои курорти край морето и др.

Както е известно, през март беше сключен договор за строежа на писта за MotoGP край Плевен, след среща между промоутъра "Дорма Спортс" и организаторите от българска страна. Плановете бяха представени от президента на Българска федерация по мотокрос (БФМ) Богдан Николов и председателя на Организационния комитет на Гран при на България - Румен Петков, са одобрени лично от изпълнителния директор на промоутърите Кармело Еспелета. Очаква се България да приеме първия си кръг от Гран при на MotoGP през 2012-а година, а ако някой от домакините се откаже, има възможност и за по-ранна дата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини